Stranica: 1/1.

Pet namirnica koje su zdravije kuhane: Gljive, rajčice itd

Postano: čet ožu 12, 2015 11:52 am
Postao/la Bannerman
Trend sirove hrane nije uvijek zdraviji, a neke namirnice je zapravo poželjno termički obraditi jer se tako povećava njihova nutritivna vrijednost, kažu stručnjaci

slika

Iako se sve češće promovira trend sirove hrane ili pak minimalnog kuhanja namirnica kako bi se iz njih izvuklo što više nutrijenata, ponekad je slučaj zapravo obrnut te je namirnicu potrebno skuhati kako bi postala zdravija. Prema nutricionistima, to se događa jer toplina prilikom kuhanja izaziva razbijanje vlakana te oslobađanje više vitamina i minerala koje tijelo može apsorbirati, piše Daily Mail.
- U top pet namirnica koje je znatno bolje jesti kuhane spadaju šparoge, mrkve, rajčice, gljive i špinat - objašnjava nutricionistica Mel Wakeman sa Sveučilišta Birmingham.
Ipak, naglašava kako se povrće treba skuhati, ali ne i raskuhati, jer se tako pak gube svi nutrijenti.

Advokat Sarajevo - Advokat u Sarajevu

Advokat Bosna

Re: Pet namirnica koje su zdravije kuhane: Gljive, rajčice i

Postano: sub ožu 14, 2015 4:46 pm
Postao/la steta
sve i jedem kuhano,osim gljiva :geek: