Avatar
Bannerman
Postovi: 648
Pridružen/a: sub ruj 13, 2014 11:46 am
Lokacija: Berlin, Njemačka

Pet namirnica koje su zdravije kuhane: Gljive, rajčice itd

Trend sirove hrane nije uvijek zdraviji, a neke namirnice je zapravo poželjno termički obraditi jer se tako povećava njihova nutritivna vrijednost, kažu stručnjaci

slika

Iako se sve češće promovira trend sirove hrane ili pak minimalnog kuhanja namirnica kako bi se iz njih izvuklo što više nutrijenata, ponekad je slučaj zapravo obrnut te je namirnicu potrebno skuhati kako bi postala zdravija. Prema nutricionistima, to se događa jer toplina prilikom kuhanja izaziva razbijanje vlakana te oslobađanje više vitamina i minerala koje tijelo može apsorbirati, piše Daily Mail.
- U top pet namirnica koje je znatno bolje jesti kuhane spadaju šparoge, mrkve, rajčice, gljive i špinat - objašnjava nutricionistica Mel Wakeman sa Sveučilišta Birmingham.
Ipak, naglašava kako se povrće treba skuhati, ali ne i raskuhati, jer se tako pak gube svi nutrijenti.

Advokat Sarajevo - Advokat u Sarajevu

Advokat Bosna

Avatar
steta
Postovi: 396
Pridružen/a: čet pro 25, 2014 10:26 am

Re: Pet namirnica koje su zdravije kuhane: Gljive, rajčice i

sve i jedem kuhano,osim gljiva :geek:

Natrag na “Zdravlje”